Delicate Lady

Sto 2013

e: Select Yankee  u: Euro Staro Coin  ue: Viking Kronos

 

Mamman Euro Staro Coin är ett pampigt sto efter avelsgiganten Viking Kronos.  Vikingen lär idag inte behöva någon närmare presentation men Euro Staro Coins moderslinje är imponerande även den. Euro Staro Coin är undan Kullehus Mynta vars helbror Mustard är den klaraste lysande stjärnan på mödernet. Mustards merit lista är riktigt diger och man får nog säga att den krönts av hans seger i Svenskt Travderby!

 En annan helbror till Kullehus Mynta värd att nämna är Quattro Car som sprang in 1,6 miljoner på sin tid. Kullehus Mynta har inte bara fina bröder utan har också själv lämnat många fina travare där Kullehus Singing är den som sticker ut mest. Kullehus Singing sprang in 1, 8 miljoner och hade flera fina plats placeringar i årgångsloppen både som tre- och fyraåring. Bland annat slutade hon tvåa i Breders Crown och trea i Svenskt trav-oaks.

 


Pappan Select Yankee tävlade i den yppersta eliten som både 2- och 3-åring i USA. Som 2-åring var han med i finalerna av Valley Victory Trot samt Breeders Crown, där Muscle Hill vann på nytt världsrekord med 1.10,6ak. Han var tvåa i finalen av Matron Stakes på 1.12,5ak på 1.000-metersbana bakom Explosive Matter, vilken slog nytt världsrekord med 1.11,8ak. Han segrade i New Jersey Sire Stakes samt Tompkins-Geers Stake. Som 3-åring segrade han på Poconos 1.000-metersbana på 1.10,7ak samt i New Jersey Sire Stakes på Meadowlands. Han var knappt slagen tvåa i försöket till Yonkers Trot ($750.000). I Sverige vann han försöken i både kunga pokalen och sprintermästaren. I sprintermästaren slutade han sedan tvåa efter ett lopp i dödens. Vid sina sgrar i sverige slog han hästar som Sebastian K. och Joke Face.

Delar av texten omSelect Yankee är saxad från Select yankees hemsida.

 

Raser

 

10%

 

 

90%

Syskon

 

2012 Key to Euro
2011 Euro Chip

2010 Dream In Euro

2008 Pay In Euro